Efter sex intensiva månader med träning utomlands beträder vi nu ”hemmasnö”. Kalla temperaturer blandat med hårt och bra jobb av backmanskapet i Funäsfjällen ger fina träningsmöjligheter tidigare än vanligt.

Vi har haft en dryg veckas återhämtning efter Österrikelägren och hunnit umgås med nära och kära. Nu är det dock dags att ge oss in i tävlingssäsongen!

Amanda gör tävlingsdebut i FIS klassen den 4 december

Med ett månadslångt block av många roliga utmaningar som väntar, drar vi på onsdag uppåt. Våra 03:or samt även Ella-Carolina, gör FIS debut på Funäsdalsberget den 4 december. Då säsongen är lång så valde vi att förlänga träningsperioden till förmån för hållbarhet och kontinuitet.

Nu får vi ytterligare knappa två veckors träning innan det drar igång. Vi kommer även att hjälpa till under Europa Cup tävlingarna i månadsskiftet i Funäsdalen.

Från vårt ”Smurfbergprojekt” under Åre-VM där ALLT målades blått

Intresset för att vara med oss verkar bara öka och vi kommer nu plocka in 04:or som önskar kolla vad vi håller på med. Vi har redan haft med oss åkare från vår U16 grupp under försäsongen och konkurrensen kommer att bli hård om de 7 platser vi ställer till förfogande inför nästa år. Önskar man prova sina vingar så kontaktar man jorgen@10kalpine.com alt. ringer 070-6330193 för att komma på besök.

Ny buss

Till vår stora glädje kan vi lagom till säsongsstart hämta ut en ny buss genom vårt nya samarbete med Bilmetro. Nu har vi en säker och praktisk transportlösning för våra åkare.

Andreas Säfstrand, 10kAlpine och Christer Karlsson, Bilmetro skakar hand.

Bilmetro går in som Platinumsponsor. Välkomna!

Väl mött i backen!

Jörgen