Lägerplan FWO Camps 21-22

Kontaktuppgifter till anhörig

Allmänt:

Tränare under lägren är Fredrik Litzén. Vi inom 10kAlpine jobbar för en långsiktig och inspirerande miljö i backen för våra deltagare. Man känner igen sig på våra läger då ledorden är desamma oavsett i vilket sammanhang man deltar.

  • Långsiktighet
  • Tro
  • Kontinuitet
  • Ägarskap
  • Trygghet

Hos oss kommer inga specifika quickfix kommuniceras. Vi ser till helheten och där man lämnar skidbacken som en bättre skidåkare än när man kom. Vi åker mycket, vi åker fritt, vi åker varierat och vi åker framför allt anpassade banor till kunskapsnivån.

Wildspitz, Pitztal

FWO Camps är ett koncept där man kan åka med oss utan att vara säsongskund eller ingå i andra träningsgrupper. Passar med andra ord de som önskar komplettera klubbens egna aktiviteter alternativt skidgymnasieungdomar eller andra som önskar en boost i åkningen.

Lägren är öppna för åkare från U12 till Masters. Beroende på antal kommer vi dela upp grupperna efter ålder så att varje deltagare får rätt träning efter färdighetsnivå.

Vi har två nyckeltal:

Max 15 åkare/ tränare. När vi passerar 15 väljer vi antingen att stänga anmälan alternativt öppna en ny grupp. Vi har ett minimiantal som är 8 åkare/ läger. I händelse av att det är färre så kan vi eventuellt lägga in er hos våra fasta träningsgrupper vid tillfälle de är på plats.

 

I Kaunertal åker vi i 15 m/s tillsammans med 100 andra. 4 minuter till toppen.

Boende:           

Vi erbjuder boende under Österrikelägren v. 44 och v. 45. I övrigt ordnar man sitt eget boende under FWO Camps.

Träning:

Efter anmälan till FWO Camps får man en bekräftelse på om det finns plats. Om så, kommer en detaljplan på vad, när och hur träningen lagts upp.

Exempel på en dag:

Samling/ Incheckning 15 min innan träningsstart i botten på backen

3 friåk

Besiktning av banan

Träningspass 1 i bana 2h

Lunch

3 friåk

Träningspass 2 i bana 1h

Styrd friåkning 1h

Paus/ hemresa

Fysträning utomhus 30–45 minuter. Avslutning/ Utcheckning

Kl.18 Videogenomgång och nya mål för nästa dag.

Anmälan

Via hemsidan www.10kalpine.com/FWO/Camps letar ni upp det läger ni önskar delta i. Följ länken och fyll i ert intresse. I samband med anmälan tas en bokningsavgift på 500 kr ut. Slutbetalning sker 10 dagar innan lägerstart. Man är inte anmäld innan bokningsavgiften erlagts. Man får inte tillträde till läger innan full betalning erlagts.

Anmälan öppnar den 7 september kl.10.00 och det är först till kvarn som gäller.

Pris

850 kr/ dag

570 kr/ dag för medlemmar av Youth Academy.

Frågor

För detaljfrågor inför lägret kontaktar ni ansvarig för lägret via fredrik@10kalpine.com

För frågor om er bokning kontaktar ni camps@10kalpine.com

Lägerplan:

FWO2 Kaunertal

När: v.44 30/10–6/11

Var: Kaunertal, Österrike

Boende: Hotell TiaMonte, Feichten halvpension, 50 Euro/ natt.

Inriktning: Friåkning och GS i lätt terräng och långa backar. Då det är första skidlägret för många med lite större yta fokuserar vi främst på att hitta en god rörelseberedskap på skidorna och ett positivt möte med lite högre fart i backen.

FWO3 Pitztal

När: v.45 7/11–14/11

Var: Pitztal, Österrike

Boende: Landhaus Edelweiss, St Leonhard halvpension, 70 Euro/ natt.

Inriktning: Friåkning och GS samt evt SG i varierad terräng och långa backar. Här möter vi glaciärvärldens brantaste och mest krävande backe. Den fruktade Wildspitzbahn utsätter åkarna för en häftig upplevelse. För att vara pedagogiska finns även den betydligt lättare Brunnenkogel där man oftast hittar en fin åkning under eftermiddagarna.

FWO4 Idre

När: 18–21/11

Var: Idre Fjäll

Boende: Eget

Inriktning: Slalom med kvantitet som ger kvalitet. Här satsar vi på många portpasseringar i lätta och rytmiska sektioner med fokus på rätt teknik och fin rytm.

FWO5 Idre

När: 25–28/11

Var: Idre Fjäll

Boende: Eget

Inriktning: Slalom med kvantitet som ger kvalitet. Här satsar vi på många portpasseringar i lätta och rytmiska sektioner med fokus på rätt teknik och fin rytm.

FWO6 Funäsdalen

När: 6–10/12

Var: Funäsdalen

Boende: Eget

Inriktning: ”Hemma” på Funäsdalsberget kan vi äntligen börja utmana åkarna i GS i varierad terräng. En blandning av SL och GS med friåkning som ytterligare verktyg ger stor utveckling och massa glädje.

FWO7 Fart Funäsdalen

När: 17–19/12

Var: Funäsdalen

Inriktning: Fartmoment på Funäsdalsberget. I trygga miljöer och med välbeprövade utmaningar kommer åkarna lära sig mycket i störtloppets grundelement: Högfartssväng, glid och hopp.

FWO8 Mellandagsläger

När: 27–30/12

Var: Funäsdalen

Inriktning: Här kommer vi att åka fritt under dagtid och bana i Smebackens nya belysning och härliga backe. Här kommer även FWO tävlingarna gå av stapeln så det finns god anledning att prova backarna lite innan. SL och GS/ bana och friåkning. Under detta läger kör vi ingen fysträning. Videoanalysen bir på förmiddagarna dagen efter då det blir för sent annars.

FWO9 Raceprep

När: 4-6/1-22

Var: Funäsdalen och Hamrafjället

Inriktning: Här satsar vi stort på att ge deltagarna en fantastisk upplevelse inför årets första alpina tävling för ungdomar. Slalomtävlingarna går av stapeln i Hamrafjället och GS i Smebacken på Funäsdalsberget. Vi kommer att ta in flera tränare och deltagarna kommer få tillgång till tävlingsbackarna med tips och trick från 10kAlpines junior/ seniorer som kan varenda snöflinga på berget.

Glöm ej FWO22!

Hamrafjället:

7/1-22                SL U16 D/H

8/1-22                SL U12 D/H

9/1-22                SL U14 D/H

Funäsdalen:   

7/1-22                GS U12 D/H

8/1-22                GS U14 D/H

9/1-22                GS U16 D/H

10-11/1-22       2xGS FIS D/H