10k teamet tar jullov med en tillbakablick på november-december. Vårt val att träna under november och tävla lite mer återhållsamt innan jul har vi nu genomfört.

Utvärderingen från året sker givetvis längre fram i år men en reflektion från ”första mellantiden” är odelat positiv. Att bo och träna i Funäsfjällen fungerar alldeles utmärkt. Det finns lätta och mer utmanande backar. Långa läger där man kontinuerligt kan jobba med sina delmål passar vår lösning väldigt bra.

Fordonsriggen

Vi har förutom träning och skola hunnit med att hjälpa Funäsdalens SLK med dels Europa Cup tävlingar och även samarrangemanget under FIS tävlingarna i Smebacken på Funäsdalsberget. Detta skapar en sammanhållning för alla inblandade. Det vi tappar i träningstid tar vi igen i inspiration och lust att bli lika bra eller bättre som storåkarna i tävlingarna.

Fysträning. Snöskottning

När vi väl körde igång våra race så visade det sig att framförallt våra pojkar tagit stora steg sedan sist. Då åkarna placerat sig på den nedre halvan på resultatlistorna förra året samt att de nya var orankade så gläds vi väldigt åt när de klarar av att klämma in sig bland de trettio främsta och känna sig ”med” i tävlingen på ett annat sätt. Det skapar framförallt en arbetsro och en tro på vad vi håller på med vilket ytterligare ökar trycket på träningarna.

Så här fint var det från start i Tärnaby.

Tävlingarna i både Funäsdalen och Ramundberget var väldigt fina om än krävande med fulla startfält och begränsat dagsljus. Vi åkte även upp till Storklinten och Tärnaby för ytterligare alpinpropaganda. Från oss på 10kAlpine kommer här en gratulation till arrangörerna av dessa race för fina arrangemang.

Vinterhälsningar

Vår träning börjar i Funäsdalen den 27 december efter en julhelg på hemmaplan. Närmast i tävlingskalendern står Åre där vi ser fram emot att utmana oss i VM backarna.

God jul och gott nytt år önskar vi på 10kAlpine!