FIS gruppen med 2002-03 åkare har varit på en snabb turné de sista veckorna där vi kört störtlopp och Super G. Då långsiktighet är ett av våra nyckelord, kör vi i 10kAlpine alla discipliner efter bästa förmåga. En av årets absoluta höjdpunkter är ”Fartsuka på Hafjell”. Ett extremt välorganiserat, ambitiöst och lärorikt evenemang som ger mervärden till såväl åkare som ledare.

Emil Pettersson, Göteborgs SLK, skötte sig med den äran under veckan.

Vi samarbetade med två av Norges mest offensiva och välrenommerade skidgymnasium, Dönski Toppidrett och Oppdal Alpin Elite. En kooperation som tog sin form förra året. Det utvecklas mer och mer. Med vårt västra grannlands oerhörda sportsliga framgångar i skidbacken de sista åren, ser vi stor vinst i att söka oss till dem för inspiration och kvalitetssäkring av vår verksamhet.

Oscar Malmberg, Jönköpings SLK.

Efter några fina träningsdagar ”hemma” i Funäsdalen tog vi oss sedan upp till Åre för att utmana oss i Nationalarenan under Fart SM 2020. Tyvärr var vi inte ensamma i Åre. I ovälkommet sällskap med töväder och stormvindar blev programmet komprimerat så att allt fick genomföras under endast en dag. Tävlingarna blev ändå en sportslig framgång för arrangören, Åre SLK. Vi skickade ett gäng rookies ut i backen och de mästrade utmaningen med beröm godkänt. Med oss från Åre tar vi värdefull erfarenhet och ett ännu mer samkört team. Utvecklingen från första åket på Hafjell till sista åket i Åre är graverande.

Kan inte heller låta bli att dela med mig av några ögonblick från Åre förevigat av Isak Arvefors bror Casper som finns att hitta under taggen @fingrsthlm . Tack för bilderna Cappe!

@fingrsthlm

Nu befinner vi oss i Storklinten där förberedelserna är i full gång inför ICA Alpine Lapland Tour. En serie tävlingar i norr som bjuder in till full vinter och en massa snö. Storklinten är för övrigt värt ett besök för träningsgrupper som vill ha bra backar och fin service.

Vi uppdaterar efter vägen. Kör hårt!

10kAlpine gänget!