Maj 2024

10K Alpine 2.0

Med några förändringar inom 10K Alpine går vi nu mot framtiden och nästa säsong. Vår flexibilitet och vårt oberoende ger oss möjligheter till snabba och behovsanpassade lösningar. I botten och avgörande för alla vägval vi gör ligger fortfarande principen om
10 000 timmars-teorin av handledd övning.

Våra ledord långsiktighet, ägarskap, kontinuitet, trygghet och tro skall prägla all verksamhet. Vi skapar ett community där alpina raceåkare har en samlingsplats att njuta och excellera tillsammans.

Med nya krafter och samarbeten tror och hoppas vi kunna bygga skidåkare rustade för fina karriärer.

Kort presentation av våra huvudpersoner:
Jörgen Nordlund, konceptutvecklare
Medgrundare av 10K Alpine som de senaste två åren varit verksam i Svenska landslaget. Nu kommer Jörgen att bli tränare för den norska toppåkaren Henrik Kristoffersen. Med hans erfarenheter, kontaktnät och kunskap kommer våra åkare och tränare alltid bli utmanade i kvaliteter och färdigheter som leder till framgång och målinriktad träning.

Magnus Brodin
A-team
För våra åkare som gått ur gymnasiet siktar vi på att erbjuda ett program som leder mot internationell etablering. Huvudtränare för denna grupp blir Tärnabysonen Magnus Brodin, de senaste sex åren aktiv som ansvarig för några av Finlands bästa alpina herråkare. Magnus har ett långt förflutet i skidbacken och förknippas med offensiv, stor utveckling, goda resultat och ett bra tryck i träningen. Att han kan dra en rolig historia och bidra till skratt och god stämning tycker vi också är värt att betona.
Gruppen siktar på att samla åkare från både Sverige och övriga Skandinavien. Vi är i långt gångna samtal med ytterligare en aktör för att kunna dela gruppen i herr och dam men här är vi fortfarande inte helt framme. Vi har satt ett tak på tolv åkare innan detta samarbete är säkrat.

Jonas Kensén
Race Academy
Med helt unik studiemiljö via Hermods Distansgymnasium har eleverna i alternativet till skidgymnasium möjligheter till obegränsad geografisk träningsmöjlighet. Jonas är en välutbildad ledare med bakgrund från både tävling och skidskola. Fysisk träning är ett av de områden där han med fast och klar hand leder ungdomarna mot utveckling. Jonas har varit 10kAlpines huvudtränare de senaste åren och nu får han understöd av både Jörgen och Magnus.

Fredrik Litzén
Youth Academy och öppen träning
Rolig, underfundig och allsidig skidentusiast. Examinerad skidlärare (ISIA), VD på Fjätervålen AB, golfpro och medlem av Svenska skidförbundets utbildningsteam är några av tidigare åtaganden för vår resurs som välkomnar åkare innan gymnasiet samt de som önskar utöka sina ordinarie program. Med en mix mellan portar och friåkning kan Fredrik utveckla alla åkare.

Nyfiken på allt detta och för mer information hör ni av er till:
Jörgen Nordlund
+46 (70) 633 01 93
jorgen@10kalpine.com

Jonas Kensén
+46 (70) 218 29 43
jonas@10kalpine.com