Linus Sidebäck, Huddinge SK

Vi är sedan tre veckor på tur i Alperna. Efter fem dagar i Wittenburgs inomhushall tog vi oss till Pitztal, Österrike. Här fick åkarna bekänna färg parallellt med mycket kompetenta åkare med siktet inställt på världscupspremiären kommande helg. Tuff terräng med utmanande bansättning ställde frågor till både teknisk, fysisk, mental och taktisk förmåga. I helgen begav vi oss vidare till Kaunertal i granndalen för lite mer mästring och rena skär. Idag lägger vi en fin dag med SG till handlingarna. När vi på söndag återigen styr kosan mot Pitztal hoppas vi ha laddat upp med många tekniskt fina repetitioner.

Tindra Olows, Järvsö Alpina Klubb

Kaunertal har byggt en ny gondol som möjliggör väldigt effektiv träning. Fyra minuters färd från botten till toppen gör 10 SG åk på en halvdag möjlig.

Under vårt tre veckor långa Norgeläger var vi i resekarantän. Det visade sig vara en stor lärdom under denna månad också. Efter noggrannt sökande och en del förhandling, har vi boende isolerat från andra grupper. Vi använder oss av samma taktik som i Norge, dvs. stort avstånd till alla för oss okända och munskydd i alla tillfällen utom i själva träningstillfället. Social distansering verkar tyvärr vara en kulturell tolkning. Vi försöker med alla till buds stående medel hålla oss borta från olika konstellationer men i vissa situationer är det verkligen svårt.

Albin Ramqvist, Järfälla AK (observera munskyddet!)

Ambitionen är att köra totalt fem veckor i sträck fram tills vår ”hemmaarena” Funäsdalen börjat få i ordning för träning.

Ha det bra så länge! Tvätta händerna och ”håll er unna”!

André Sorbe, Tunafors SK