Vi är sedan tre veckor på plats i Funäsfjällen. I vår hemmiljö känner vi oss extremt prioriterade och trygga. Under rådande förutsättningar har vi några förhållningsregler för att kunna genomföra vår vardag. Här är de regler vi satt upp för att få delta i träning:

Aktuellt Covid-19 test innan man kliver på bussen på samlingsplats,

Ifyllt självskattningsschema med kroppstemp, vilopuls, hälsostatus samt nya sociala kontakter sedan 10 dagar tillbaka,

Undertecknat avtal på isolering- hämtning inom 24h vid sjukdomsymtom,

Minst 2,5 m till alla personer som inte ingår i vårt sällskap,

Ombyte, lunch och möten utomhus,

Förbud mot nya personer inomhus i lägenheten. ”Utgång= hemgång”

Munskydd i inomhusmiljöer.

Niklas Ekstrand, Huddinge SK

Vi åkte upp den 25 november och har nu tränat i Tänndalen samt på Funäsdalsberget i drygt två veckor. Lusten att åka är stor hos både stora och små. Skidglädjen går inte att ta miste på. Det märks med all önskvärd tydlighet att pandemin satt sina spår. Alla jobbar efter bästa förmåga för att minska risken att smittas, väl medvetna om att minsta felsteg kan medföra att träningsmöjligheten försvinner.

Smilla Nordlund, IF 10kAlpine

Både Tänndalen och Funäsberget har verkligen försökt erbjuda säker träning med slottider, teamsmöten och diverse flödesscheman. Detta får mig att tro att vi tillsammans kommer att fixa den här vintern.

Vi i 10kAlpine har tränat tillsammans med Åre Skidgymnasium under några tillfällen. Några tidsträningar tillsammans ger extra krydda på träningen och ger nerv och tempo som lätt uteblir när lägersäsongen drar ut på tiden. Idag körde vi alla åkarna i båda grupperna tillsammans på berget i GS från toppen i en bana för herrar och en för damer. Med idel glada miner märker man att den gamla devisen ”isolation är stagnation” stämmer alldeles utmärkt.

Max Uhlir, Friska Viljor Alpin

I helgen ansluter våra ungdomsgrupper vilket vi sett fram emot väldigt mycket.

En uppmaning från oss är att verkligen respektera avståndet till varandra samt att stanna utomhus i möjligaste mån.

Det fungerar utmärkt och vi har till dags datum 57 skiddagar och 65 lägerdagar med FIS gruppen boendes i stora lägenheter utan ett enda sjukdomsfall. Med risk för att ”jinxa” det facit så anser jag att det finns anledning att tro att vårt upplägg fungerar. Långa läger, egna boenden, självhushåll, inga nya kontakter, munskydd och social distansering.

Anders Forsberg, Åre skidgymnasium.

Håll er friska!

Jörgen