Vårt program utökas inför säsongen 21-22. Med en eftergymnasial verksamhet kan vi nu erbjuda åkare från tretton år och ända upp i seniorklassen ett konkurrenskraftigt alternativ.

Vi har lyssnat på feedback från er kunder och anpassat nästa års program utifrån gällande reserestriktioner. Det blir färre fasta lägerdatum och fler valfria skiddagar.

Våra två ungdomsgrupper har som mål att komplettera klubbens verksamhet och ge åkaren en långsiktig och trygg linje mot sina mål med den alpina idrotten. För att hjälpa er med detta har vi alltid prioriterat erfarna och välutbildade tränare. Inför nästa år så kan vi med stor stolthet presentera en av landets absolut mest välmeriterade skidledare, Thomas Sjödin.

Thomas kommer ta över ansvaret för U16 gruppen efter Markus Tollsten som med planerad tillökning i familjen inte längre har möjlighet att stå som ansvarig. Markus har varit en extremt uppskattad tillgång under de senaste åren och vi hoppas kunna använda honom under mer tidsbegränsade uppdrag även framgent.

Thomas har en stor del av framgången i Schweiz WC herrars slalomlag. Med välbeprövad kunskap och enormt engagemang har han bidragit till en stor fysisk utveckling för åkarna. Detta tar vi givetvis med oss in i vår plan för att förbereda U16 åkarna för en framtida karriär i skidbacken. Som examinerad skidlärare har han även en totalförståelse för hur man åker skidor på ett funktionellt och effektivt sätt. Erfarenheten från nästan fyrtio år som elittränare tillsammans med en gedigen teoretisk utbildning gör honom till den mest lämpliga person vi kunde hitta för ändamålet med U16 åkarna.

U14

Fredrik Litzén har med stor framgång varit en del av tränarteamet på 10kAlpine sedan 2018. Skidglädje, funktionalitet och helhet präglar hans syn på sporten. I Fredrik har vi även en utbildare av rang för både ungdomar och föräldrar. Bidraget in till klubbar är också en del vi är väldigt stolta över. I U14 utbildar vi åkarna med en klar metodik där friåkning utgör en stor del av skiddagen. Fulla dagar är också något som Fredrik värnar om. Passets längd? Kolla öppettiderna på liften:)

Fredrik i backen under sportlovslägret v.9.

Med basen i Funäsdalen kommer vi att erbjuda träning i yppersta toppklass i en anläggning som med sitt perfekta läge och smarta utformning ger säker snötillgång och stabilt väder. Vårt samarbete med Funäsdalen Berg och Hotell har fördjupats för varje år som gått. Nu har vi ett samspel som är svårslaget.

Då vi dragit ner på antalet fasta dagar kommer det finnas möjlighet att addera mer via det nya konceptet FWO Camps. Här kan ni själva lägga till den träning som önskas.

Vår säsong börjar 1 maj och slutar 30 april året efter.

Kalender

Priser och beskrivning

Hör gärna av er med frågor och önskemål så försöker vi svara efter bästa förmåga.

Mvh Fredrik, Thomas och Jörgen